Economia in Canada

Home Emigrare Canada Testare Online pentru emigrare Canada Despre Canada Economia in Canada Ce spun Emigrantii despre Canada Contact

 

Cu o populatie de peste 30 mil loc si un PIB de 1.142 miliarde dolari americani in 2002, Canada este una dintre cele mai puternice economii ale lumii. Emigrare Canada inseamna emigrare in una din cele mai puternice tari de pe mapamond. Membra a G7 care grupeaza principalele tari industrializate, Canada are un nivel de viata de invidiat, o excelenta infrastructura, o mana de lucru scolarizata si inalt calificata, cat si o reputatie meritata ca natiune comerciala, prospera. Procesul de emigrare Canada este inlesnit de faptul ca anual Canada accepta sute de mii de emigranti din intreaga lume, care sunt acceptati imediat de societatea canadiana.

Energia

Miezul industriei canadiene de energie a fost traditional definita prin productia de petrol, gaz natural, electricitate, carbon si uraniu; Canada avand o mare bogatie de resurse naturale. Emigrarea in Canada pentru lucru in industria canadiana a energiei cuprinde o vasta gama de alte activitati: transformarea, transportul distributia si rafinarea produselor energetice. Printre aceste activitati se numara rafinarea petrolului, transportul si distribuirea electricitatii, producerea electricitatii prin extragerea energiei termice din diverse tipuri de combustibili fosili.

Minerit

Industria miniera si a mieralelor este un atu enorm si esential in economia canadiana. Mai mult de 380.000 persoane muncesc in industria miniera si de transformare a minereurilor. 13,3% din totalul exporturilor provin din minerale si produse miniere.

Canada ocupa al doilea loc in lume in planul investitiilor in exploatare si aproximativ 113 companii canadiene au ca principala sursa de activitate economica exploatarile miniere

Agricultura

Una din marile forte ale economiei canadiene de cateva secole, astazi ea constituind o mare parte din exporturile canadiene pe pietele internationale. In 2002 ele s-au ridicat pana la 30.9 miliarde dolari. Canada este unul din marii producatori de alimente din lume si s-a facut cunoscuta pentru legume, produse lactate, oleaginoase si carne. Practicile fermierilor canadieni, ingrasamintele si tehnologiile de ingrasare a animalelor, echipamentul si tehnicile de crestere a animalelor si a produselor agricole sunt facori care conduc la obtinerea unor abundente de culturi si animale.

Canada este una din cele mai mar producatoare de alimente din lume in special grane, oleaginoase, legume, carne si produse lactate, fiind optiunea numarul unu pentru cei care doresc emigrare pentru a lucra in acest domeniu. Practicile fermierilor din Canada, ingrasamintele, tehnologia si echipamentele tehnice sunt factori care conduc la o abundenta de culturi agricole si animale.

Sectorul canadian al agriculturii si al agroalimentatiei este al treilea angajator ca importanta in Canada . Agricultura a furnizat canadienilor in anul 1999 406.906 locuri de munca; 1.3% din populatia totala si 2.8% din mana de lucru. Se adauga faptul ca 10.6% din totalul fortei de lucru muncesc in sectoare conexe ale industriei agroalimentare.