Emigrantii despre Canada

Home Emigrare Canada Testare Online pentru emigrare Canada Despre Canada Economia in Canada Ce spun Emigrantii despre Canada Contact

 

Sintem de o saptamina in Canada si... ne place. Canada este o tzara unde lumea traieste normal si te lasa si pe tine sa traiesti normal.

Acesti oameni ne-au ajutat si ne ajuta in continuare... sa va dau un exemplu: educatoarea fetitei., care nu ne stia decit din povesti, ne-a cadorisit cu un carucior si cu cite ceva pentru casa in chiar momentul in care eu am spus ca am avea nevoie de carucior pentru a ne putea deplasa cu bebe. Pina sa intreb eu unde se cumpara, ea e zis: "I hava an extra one!" De fapt, chiar motivul pentru care am profitat de oportunitatea de emigrare Canada au fost copiii. Doresc ca ei sa aibe o viata normala, sa nu poarte grija zilei de maine, sa traiasca intr-o societate matura, democratica.

Aparamentul unde locuim este foarte spatios. Acum urmeaza sa sunam la Bell sa ne instaleze telefonul si sa cautam conexiunea internet care sa ne avantajeze. Aici totul se trateaza la telefon sau prin posta - in afara de obtzinerea asigurarii medicale, unde trebuie mers personal si te trag oamenii si in poza. Ne bucuram de emigrare Canada si pentru ca am scapat de birocratia din Romania. Oricum, noi n-am avut experientze neplacute dpdv al organizarii, daca am fost convocatzi undeva sau programatzi la o anumita ora, atunci am intrat, autobuzele vin la ora anuntzata (digresiune despre transportul in comun: un bilet cumparat in autobuz costa 2 solari 25 de centzi si poate fi folosit cu continuare in metrou si apoi in alt autobuz etc. Se pot cumpara cite 6 bilete deodata, din statziile de metrou, care costa 9 dolari.

Aparatura electrocasnica nu este scumpa, cel putzin daca ai un job. Suntem foarte fericiti aici in Canada si suntem incantati de alegerea facuta pentru emigrare in Canada. Vom reveni cu mai multe detalii.
Adrian

Peste cateva ore,mai exact la 14 h 30' se implineste exact un an de la aterizarea pe pamantul canadian.Ajutata de cafeaua de dimineata incerc sa fac un bilant obiectiv si trebuie sa recunosc cu bucurie ca este pozitiv. Dupa emigrare Canada am inceput sa o ducem mai bine, am avut un an bun, nu pot spune ca a fost un an usor dar toate au trecut si daca ma analizez, constat ca atat eu cat si familia mea ne-am schimbat extraordinar de mult.Nu incerc sa dau sfaturi pentru ca este sigur ca fiecare merge pe drumul lui si invata din greselile proprii,ceea ce scriu in contiuare este realitatea canadiana asa cum am perceput-o eu.

Am cunoscut multi québecosi si pot spune cu mana pe inima ca niciodata nu am simtit vreun resentiment vis-a-vis de faptul ca suntem romani si emigranti(sunt convinsa ca nu sunt exceptia care intareste regula).

Am acumulat aproape 11 luni de experienta in munca si pentru ca imi fac meseria pot spune ca prin emigrare Canada am cunoscut aici o satisfactie profesionala care imi era total straina in Romania.

Adolescenta mea s-a integrat extraordinar de repede si de bine si dupa numai doua luni si-a facut deja o armata de prieteni de toate culorile care ne viziteaza si consuma cu placare preparatele culinare romanesti, iar la scoala rezultatele sunt mai mult decat satisfacatoare.

Am facut mici excursii si am descoperit locuri superbe.Nu spun ca iubesc mai putin Apusenii,Valea Prahovei sau Bucovina dar trebuie sa recunoastem ca natura a fost foarte darnica cu tara noastra de adoptie.
Diana